Ugrás a kezdõlapra

 

TEVÉKENYSÉGÜNK

35 éve alapított cégünk alapvetően anyagmozgató és manipuláló gépek és berendezések tervezésével foglalkozik. Az évek során legjelentősebb szakterületünkké az emeléstechnika, az emelő berendezések, emelő szerkezetek és gépek váltak. Az emeléstechnika mindenhol jelen van az iparban és mezőgazdaságban, a kutatás területén éppúgy, mint a színpadtechnikában.

A szakterületünket tovább specializálva igen nagy súlyt fektettünk a színpadtechnikai berendezések fejlesztésére, ma már elmondhatjuk, hogy Magyarországon a legtöbb nagyszínház berendezéseit mi terveztük, az alsószínpadtól a zsinórpadlásig.

Jelentős fejlesztéseket végeztünk a hagyományos felsőgépezet terén éppúgy mint az alsószínpadi és zenekari árokbeli berendezéseket illetően. Kimondottan nagy sikereket értünk el a gépi díszlethúzók és ponthúzók területén. Ezek az út-idő szinkronban járatott nagypontosságú, nagysebességű felsőgépezetek világszínvonalúak.

Az alsógépezetek fejlesztésénél legnagyobb hangsúlyt a színházi produkciók segítését, kiszolgálását tartottuk szem előtt, valamint a biztonságtechnikailag kifogástalan kialakítás mellett azt az igazán fontos szempontot, hogy a gépezetek ne foglaljanak el nagy helyet a színjátszástól. Kiemelkedően praktikus és megbízható forgószínpadainkat említeném, mint az egyik változatos megjelenésű színpadtechnikai berendezést. Először Magyarországon terveztünk a teljes színpaddal együtt dönthető gyűrűs forgószínpadot, kétszintes dobforgókat nagyméretű beépített süllyedő pódiumokkal, középső alátámasztás nélküli forgótárcsát és gyűrűs forgót.

Az alsógépezetekhez tartoznak a zenekari árkot kiszolgáló berendezéseink is, melyeknél a legkorszerűbb technikákat alkalmazva szolgáljuk ki a helyszíni adottságokat.

Berendezéseink tervezésénél a legszigorúbb biztonságtechnikai előírásokat vesszük figyelembe. A konstrukció kialakításánál a működési megbízhatóságra is nagy gondot fordítunk, hogy az olyan magas legyen, hogy meghibásodás miatt ne maradjon el előadás. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 10 évben az általunk tervezett berendezések meghibásodásából nem maradt el előadás, de ez természetesen nem csak a jó tervezésnek, hanem a professzionális kivitelezésnek és a rendszeres és gondos karbantartásnak is köszönhető, melyet korábbi partnerünk a Színháztechnika Kft végzett.

Honlapunkon az általunk tervezett berendezésekről sok képet és ismertetőt találhat. Kérdéseivel, igényeivel, ajánlatkérésével keressen meg bátran!

Ha nem csupán tervezésre, hanem kivitelezésre is szüksége van, partnereink (több évtizedes együttműködési gyakorlattal közel 150 fő gyártó, kivitelező, szerelő valamint társtervező) is állnak szíves rendelkezésre. Fő partnereink a DG Gép és Daru Kft , a TETT Kft, a VM&V Kft, a Duál90 Kft, a Színpadgépészeti Kft és a Beár Bt.

Kellemes időtöltést kívánok, jó böngészést!

Ecker Tamás
cégvezető