Ugrás a kezdõlapra

GÉPI DÍSZLETHÚZÓ


Vörösmarty Színház álló díszlethúzó gépek

2004 év tervezői feladatai között volt a Vörösmarty Színház díszlethúzó rendszerének megtervezése. A helytakarékosság mint fő szempont szerepelt a feladatban, ezért fejlesztettük ki az álló díszlethúzó gépcsaládunkat. Természetesen minden jól bevált konstrukciós részt átvettünk a fekvő díszlethúzó gépeinkből, de a konstrukciót a gyártási költségek csökkentése érdekében is megváltoztattuk. Az eredmény : egy rendkívül üzembiztos, kiszajú, rezgéstompított díszlethúzó géprendszer, letisztult, egyszerű kialakítással. Emelési sebesség 0 - 1 m/s, emelési magasság 19 m, teherbírás 4 kN

   

Vörösmarty Színház álló díszlethúzó gépek
 
Fesztiválszínház díszlethúzó gépek

2003-ban terveztük a képen látható díszlethúzó gépeket a Fesztiválszínház részére. Az ötköteles díszlethúzók teherbírása 4 kN, emelési sebesség 0 - 1 m/s, emelési magasság 22,5 m.

   


Fesztiválszínház díszlethúzó gépek

 
Móricz Zsigmond Színház tandem gépi díszlethúzói

A Móricz Zsigmond Színházban ellensúlyos gépi díszlethúzókat terveztünk. Ezzel a megoldással kisebb motorok és hajtóművek alkalmazására nyílt lehetőség, így költségtakarékos megoldás született. A hajtások szabályozottak.

Emelési sebesség 0 - 0,4 m/s, emelési magasság 11 m, teherbírás 2,5 kN

Madách Színház díszlethúzó gépek

1998-ban terveztük a képen látható díszlethúzó gépeket a Madách Színház kézi díszlethúzóinak kiegészítésére. Itt a Thália Színházban már jól bevált díszlethúzó gépek továbbfejlesztett változatai kerültek beépítésre.

Emelési sebesség 0 - 1 m/s, emelési magasság 22 m, teherbírás 4 kN

Thália Színház díszlethúzó gépek

A Thália Színház volt az első magyar színház, ahová a képen látható ma is a legkorszerűbb technikának számító szervomotoros díszlethúzó gépeket terveztük. A gondos, precíz kiala-kításnak köszönhetően rendkívül megbízható, jó hatásfokú, a színházi szakma által igen elismert díszlethúzó rendszer teljes út idő szinkronban képes az ugyanitt létrehozott ponthúzó rend-szerrel együttműködni.

Emelési sebesség 0 - 0,8 m/s, emelési magasság 17 m, teherbírás 3 kN