Ugrás a kezdõlapra

SÜLLYEDÕ PÓDIUM


Fesztiválszínház kétszintes süllyedő pódium
spiralifets emelőmű

A képen látható emelőmű speciális ún. spiralift alkalmazásával készült a Fesztiválszínházban létesitett 12 x 3 m alapterületű kétszintes süllyedő pódium emelésére. Ebben a megoldásban a rendkívül alacsony építési magasság párosul a nagy teherbírással. Ennél a feladatnál a 4db spiralift 600 kN tartóerőt képvisel Említést érdemel még ennél a műszaki megoldásnál a kedvező hatásfok is, ami kedvezőbb üzemeltetési költségekkel jár.

Emelési sebesség 0,1 m/s, emelési magasság 7 m.

Nyírbátor szint kiegyenlítő pódium 1

A Nyírbátori Többcélú Művelődési Központ teljes színpadfelülete emelhető, süllyeszthető. Ez a szint kiegyenlítő pódium látható a képen alulnézetben. Az emelést trapézmenetes orsós emelőművek végzik. Az egysebességes aszinkron motoros emelőmű minden szükséges biztonságtechnikai berendezést tartalmaz. Az acélszerkezet érdekessége, hogy a zenekari árok tartományában a tartók kihúzhatók-betolhatók.

Alaprajzi méret 16 x 9 mm, konzolos rész 1,8 m, emelési magasság 900 mm, emelési sebesség 0,01 m/s

   

Nyírbátor szint kiegyenlítő pódium emelőműve
 
Nemzeti Filharmónia kórusemelő pódium

A A Művészetek Palotájában a színpad hátsó részében foglal helyet a kórusemelő pódium. A színpadból kiemelkedni is képes kifli alakú berendezés két alsószínpadi szintre tud lesüllyedni. Az emelését 4db 18" spiralift végzi. A hátfal előtt betűzhető védőkorlát található, a belépő éleknél a padlóba lesüllyedő motoros korlát lett alkalmazva. A képen a pódium éppen emelkedés közben látható, a kép jobb oldalán a motoros korlátok kitólt állapotban vannak.

Alaprajzi méret 17 x 2,2 m, emelési magasság 6,7 m, emelési sebesség 0,05 m/s, teherbírás 108 kN

   

A kórusemelő pódium spiraliftes emelőműve